Home arrow Environment arrow Institutions and organizations
NJOFTIM
9959449949494949
                       Italian
Main Menu
Home
Region of Shkodra
President of R.C.
Regional Council
Administration
Strategy
Tourism
Environment
NGO
Notices
Other links
Gallery
RDP
Web GIS Albania
logo_wga
Investments in the Region
realized_investiments2
running_investiments2
Tourism
JA slide show
Institutions and organizations PDF Print E-mail

Duke u plotësuar

 

Statistika mjedisor

 

Në këtë rubrikë do të njiheni me të dhëna të përgjithshme mjedisore për qarkun e Shkodrës.

Statistika (Për plotësim)

 

Zonat e Mbrojtura

 

Zona të mbrojtura, sipas ligjit nr.8609, datë 04.02.2008, janë territore tokësore, ujore, detare, e bregdetare të caktuara për mbrojtjen ediversitetit biologjik, të pasurive natyrore dhe kulturore, bashkëshoqëruese, të cilat menanaxhohen me rrugë ligjore dhe me metoda shkencore bashkëkohore.

Zonat e mbrojtura në qarkun Shkodër:

 

Për më shumë kliko:

 

Rezervat natyror i menaxhuar

 

Zona:

Liqeni i Shkodrës me zonat përreth, V.K.M., nr 684, datë 02.11.2005

 

 

 

 

Ø  Peisazh ujor/tokësor i mbrojtur

 

Zonat:

  1. Zona e lumit Buna
  2. Ishulli i Franc Jozefit
  3. Rezervati Velipojeë, plazhi i Baks - Rrjollit
  4. Këneta e Domnit

Me zonat përreth, V.K.M. nr.682,datë 2.11.2005.

 

Ø  Zonë natyrore veçanërisht e mbrojtur, përfshirë në listën e konventës "Ramsar"

 

Zonat:

  1. Liqeni i Shkodrës
  2. Zona e lumit Buna
  3. Rezervati Velipojeë,
  4. Plazhi i Baks - Rrjollit
  5. Këneta e Domnit

Me zonat përreth, V.K.M. nr. 683, datë 2.11.2005

 

 

Ø  Park Kombëtar

 

Zona:

 

Thethi është shpallur "Park Kombëtar" në vitin 1967 sipërfaqja e këtij parku është 2630 ha .

 

Ø  Peizazh i Mbrojtur

 

Zona

Razma në rrethin e Malësisë së Madhe me një sipërfaqe prej 1500 ha.

 

Ø  Zonë e mbrojtur e kategorisë se IV.

 

Zona:

Bjeshkët e Tërbunit në rrethin e Pukës