Home
NJOFTIM
9959449949494949
                       Italian
Main Menu
Home
Region of Shkodra
President of R.C.
Regional Council
Administration
Strategy
Tourism
Environment
NGO
Notices
Other links
Gallery
RDP
Web GIS Albania
logo_wga
Investments in the Region
realized_investiments2
running_investiments2
Foto nga Shkodra
Serving the community

  numratori_telefonik_albtelecom

Weather in Shkoder
Shkoder  -C
Tourism
Number of Visitors
mod_vvisit_counterToday5
mod_vvisit_counterYesterday81
mod_vvisit_counterThis week133
mod_vvisit_counterThis month86
mod_vvisit_counterAll490927
Foreign Links
 
 
 
 
 
Intercooperation 

                    
  


GTZ


 SNV 
adaADA
 
 
 
welcome_europe
 
 

rivapro

 

JA slide show
Razëm, 17 – 18 maj 2012 PDF Print E-mail
No translation
TAKIM PER NXITJEN E FORMIMIT DHE PUNESIMIT TE TE RINJVE
TAKIM PER NXITJEN E FORMIMIT DHE PUNESIMIT TE TE RINJVE 40 km nga Qyteti i Shkodrës, në lartësinë 1030m, në shpat të malit të Veleçikut, në pikën turistike të Razmës, Natural Razma Resort, me mbështetjen e Programit të Kombeve të Bashkuara për Punësimin dhe Migrimin e të Rinjve, u zhvillua një takim për programet për nxitjen dhe formalizimin e punësimit të të rinjve që zbatohen në territore të caktuara dhe përkatësisht: Pakti Territorial për punësimin e të Rinjve në Qarkun e Kukësit dhe Fordi Rajonal i Punësimit dhe Formimit në Qarkun e Shkodrës.
TAKIM PER NXITJEN E FORMIMIT DHE PUNESIMIT TE TE RINJVE
Morën pjesë në këtë takim përveç dy kryetarëve të këshillave të qarqeve respektive z. Maxhid Cungu dhe z.Ibsen Elezi edhe zëvendës Ministri i Punës dhe Çështjeve Sociale dhe Shanseve të barabarta z. Kastriot Sulkaj, i cili në fillim bëri një përshkrim të përgjithshëm të ndërhyrjeve në nivel kombëtar në mbështetje të punësimit të të rinjve. Më pas informoi z. Ibsen Elezi për realizimin e dhe vënien në zbatim të Paktit territorial të punësimit të të rinjve në qarkun e Kukësit si program. Po ashtu edhe zoti Cungu në fjalën e tij në prezantim të programit për Krijimin e Fondit Rajonal për punësimin paraqiti një ekspoze të gjërë të punës së bërë në bashkëpunim me Porgramin ILO e drejtuar nga znj. Daniela Zampini dhe eksperti z. Fatjon Dragoshi, Program me të cilin është lidhur një kontratë financimi dhe mbështetje teknike, ku palë është edhe ministria e punës dhe Çështjeve sociale që ka dhënë dakordësine e saj, për krijimijn e Fondit dhe Bordit Rajonal të punësimit, si një risi e cila edhe dizenjuar sipas fondeve strukturore Europiane. Ndërhyrjet nëpërmjet programit për punësimin në qarkun e Shkodrës, kishin si qëllim punësimin e të rinjve, si dhe kalimi i tyre nga shkolla në punë. Për këtë është ngritur me vendim të këshillit të qarkut Bordi Rajonal i Punësimit si një mekanizëm konsultativ që ndihmon me kuptimin e sfidave të punësimit rajonal. Duke parë se këto iniciativa po zhvillohen sipas specifikës në dy qarqet pilote Shkoder, Kukës – shton z. Cungu- objektiv kryesor këto programe kanë patur mbeshtetjen me anë të një mekanizmi të decentralizuar, bashkërendues për punësimin që përkon me zbatimin e programeve vendore të përcaktuara në prioritetet kryesore të strategjisë afatgjatë të zhvillimit të qarkut Shkodër. Po ashtu në takim nga administrata e këshillit të Qarkut dhe anëtar i BRP, ishte dhe z. Andrea Jakova, i cili shpjegoj nga ana tekno/juridike përvojën e ndjekur në këtë pilotim të parë. Ishin të pranishëm në këtë takim Drejtori i Shërbimit Kombëtar për punësimin z. Thoma Miço, përfaqësues të drejtorive rajonale përkatëse dhe Qendrave të Formimit Profesional të qarqeve të sipërpërmendura, donatorë, ku të gjithë pjesëmarrësit së bashku, morën falenderimet e Ministrisë së Punës në lidhje me punën e mirë në këtë drejtim, dhe me bërjen e një analize specifike të këtyre rasteve – përfundoi zoti Sulkaj - është mirë që përvoja të tilla të perçohen nëpërmjet një mekanizmi të ri ligjor edhe në qarqet e tjera të vendit. Ishte e pranishme në ditën e dytë të takimit edhe Prefektja e Qarkut të Shkodrës z. Voltana Ademi e cila në ndërhyrjen e saj, e vlerësoi dhe mbështeti këtë iniciative.
 
 
Tender
Thirrje për pjesmarrje në kursin e trainimit “Makineria e përpunimit të leshit”  në qarkun Shkodër”.
Thirrje per aplikim


Call for applications

Developing Local Strategies Social Services in Shkodra and Ulcinj
Click here

Majat e Ballkanit

THIRRJE PER APLIKIME
i2qfddrq
Qarku Shkodër dhe  "ACLI-IPSIA  në Shqipëri"  hapin thirrjen publike në kuadër të projektit “Njohje dhe formim për emigrantët e kthyer në Veriun e Shqipërisë”
Youth Adrinet
d8m28apa
Vendosja e produkteve të përbashkëta turistike në tregun ndërkombëtar.d82m28apa

the_report_of_t
Tourism Strategy of Shkoder
logo_sp_aga2_min

Turist points in Shkodra Region
shkodra_in_u_p

Pomegranates's place

the_confer


dldp_program

hajmel

the_strategic